Selasa, 14 Februari 2017

~ Ostematrix Untuk Kawal Gula Dalam Darah?? ~

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Baca tajuk rasa pelik tak?? Mesti pelik kan?? Bagi yang kenal Ostematrix mesti tau ia adalah Kalsium.. Alaa.. biasa orang ambil untuk tulang kan??

Haaa.. jangan lupa.. Ostematrix bukan sekadar Kalsium tau.. Selain Kalsium, Ostematrix juga dilengkapi dengan Magnesium dan Vitamin D untuk menjadikan Ostematrix ni tablet kalsium yang terbaik di pasaran..

Magnesium adalah mineral yang penting untuk struktur tulang yang normal di dalam badan..  Selain melegakan sakit otot dan kekejangan, ia juga mengimbangi kalsium dalam badan.. 

Faedah Magnesium Kepada Kesihatan :

 • Membantu Meningkatkan Tenaga.
 • Menenangkan Saraf & Kebimbangan.
 • Membantu Penghadaman dan Melegakan Sembelit.
 • Melegakan Sakit Otot dan Kekejangan.
 • Mengawal Tahap Kalsium, Kalium dan Natrium.
 • Penting untuk Kesihatan Jantung.
 • Mencegah Sakit Kepala.
 • Membantu Mencegah Osteoporosis.


Dalam beberapa tahun lepas, terdapat beberapa kajian penting mengenai peranan magnesium dalam menjaga metabolisme anda berjalan lancar khususnya dari segi sensitiviti insulin, kawal atur glukosa, dan perlindungan daripada diabetes jenis 2. Berikut adalah beberapa kajian yang dinyatakan:
 • Satu kajian pada tahun 2013 yang melibatkan pra-diabetes mendapati bahawa kebanyakannya tidak mengambil magnesium yang mencukupi. Mereka yang mengambil magnesium paling tinggi kurang risiko untuk masalah gula dalam darah dan masalah metabolik sebanyak 71%.
 • Satu kajian ADA dari Oktober 2013 mendapati bahawa pengambilan magnesium yang lebih tinggi mengurangkan risiko glukosa dan metabolisme insulin dan melambatkan perkembangan dari pra-diabetes kepada diabetes di pertengahan umur rakyat Amerika. Para penyelidik menyatakan, "pengambilan Magnesium mungkin sangat bermanfaat dalam mengimbangi risiko mendapat penyakit kencing manis, apatah lagi jika anda adalah berisiko tinggi."
 • Dalam satu kajian besar Jepun (Kajian Hisayama) yang disiarkan dalam Diabetic Medicine Disember 2013, penyelidik mendapati pengambilan magnesium merupakan faktor perlindungan yang signifikan terhadap diabetes jenis 2 di kalangan penduduk umum Jepun, terutamanya di kalangan orang-orang "kekurangan insulin dan keradangan gred rendah"

Nampaknya, Magnesium ni antara mineral yang penting juga sebab ia mempengaruhi penyakit-penyakit popular kat Malaysia ni terutamanya Kencing Manis.. Nampak ganyanya tak boleh skip Ostematrix ni.. Selain berjaga2 dari mendapat risiko Osteoporosis, mudah-mudahan dapat membantu juga mengurangkan risiko mendapat Kencing Manis..

Tengah Promo bulan ni memang sesuai sangat nak buat stok.. Expired pun 2018.. Wajib beli simpan stok sendiri 1 set (7 botol) dan untuk mak abah kat kampung 1 set juga.. 

Kalau u all nak juga, boleh contact saya yer.. :-)


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut,
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Tiada ulasan:

Catat Ulasan