Jumaat, 6 Disember 2013

~ PROMOSI OMEGA GUARD MURAH DAN BERBALOI2 ~

Bulan ni Promosi Omega Guard Buy 6 Free 1 tau.. memang Superb.. BERBALOI2!!! Sebab apa berbaloi??? Sebab Omega ni memang hot item la.. Meh tengok sini..



 MANFAAT DAN KHASIAT OMEGA!!!

♥ Meningkatkan Kesihatan Hati
♥ Membantu Menyihatkan Paru-Paru
♥ Meningkatkan Sistem Imun Tubuh
♥ Menentang Kanser
♥ Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
♥ Mengelak Strok
♥ Melicinkan Kulit
♥ Memperbaiki Masalah Alahan Kulit
♥ Mengurangkan Sakit Kepala
♥ Mencegah Salur Darah Tersumbat
♥ Mengekalkan Tekanan Normal Darah
♥ Mengurangkan Ketegangan Urat Leher
♥ Mengawal Masalah Obesiti
♥ Merendahkan Kolestrol
♥ Memelihara Fungsi-Fungsi Sendi
♥ Mencegah Gout
♥ Mencegah Pembekuan Darah Dalam Badan
♥ Meningkatkan Perkembangan Otak & Memori Janin & Kanak2
♥ Mengekalkan Tahap Kesihatan Trigliserida & Kolestol LDL
♥ Mengimbangi Perubahan & Kepekatan Hormon PMS Wanita


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE..
 
Jangan Lupa Hubungi Saya Ya.....
 
 SYUHADA : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
  
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Jumaat, 15 November 2013

~ MASALAH IBU SELEPAS BERSALIN ~

Alisha 1 jam selepas lahir

Kelahiran bayi adalah saat yang menggembirakan bagi pasangan suami isteri.  Walau bagaimanapun, terdapat juga segelintir wanita yang mengalami masalah selepas bersalin.
 
Apakah Masalah Selepas Bersalin (Postnatal)?
  • Sakit di bahagian betis
  • Tumpah darah
  • Jangkitan kuman di perineum (kemaluan)
  • Meroyan
 
 Kenapa masalah ini meningkatkan risiko di kalangan ibu bersalin?
 
 
1.  Sakit Di Bahagian Betis :
  • Disebabkan oleh darah beku yang tersumbat dalam saluran darah
  • Darah beku ini boleh bergerak ke saluran darah di paru2 yang mengakibatkan sesak nafas dan kematian
 
2.  Tumpah Darah :
  • Disebabkan oleh Rahim tidak menguncup dengan sempurna atau cebisan uri tertinggal dalam Rahim ibu
  • Keadaan ini menyebabkan kehilangan darah yang banyak dan memerlukan rawatan segera di hospital
  • Ibu yang kerap hamil berisiko tinggi mengalami tumpah darah
 
3.  Jangkitan Kuman Di Perineum (kemaluan) :
  • Luka episiotomy akan lambat sembuh
  • Kuman boleh merebak di bahagian pundi kencing
  • Kuman boleh merebak melalui darah (septicaemia)
Contoh cara2 Episiotomy dilakukan
 
4.  Meroyan :
  • Dialami oleh sesetengah ibu selepas bersalin
  • Merasa murung disebabkan oleh perubahan hormone
  • Akan mengganggu penyusuan susu ibu dan emosi
  • Ibu ini berisiko untuk mencederakan diri sendiri atau bayi
  
Apakah langkah-langkah yang patut diambil sekiranya mengalami masalah ini?
  • Dapatkan pemeriksaan dan keterangan lanjut dari klinik kesihatan atau hospital dengan segera
  • Ikuti nasihat dan panduan yang diberikan oleh doctor dan jururawat
 
*******************************************************************************
 
~ CADANGAN SET BERPANTANG SHAKLEE ~
 
Vitamin yang saya amalkan sepanjang berpantang
 
  • VITALEA ~ Membekalkan 28 jenis Vitamin dan Mineral termasuk Zat Besi.
  • B-COMP ~ Membekalkan tenaga, mengurangkan stress dan simptom meroyan. Dilengkapi Asid Folic.
  • VITAMIN C ~ Anti-oksida, membantu penyembuhan luka, tingkatkan imun badan.
  • ZINC ~ Mempercepatkan PENYEMBUHAN LUKA. Mengurangkan keguguran rambut.
  • OSTEMATRIX ~ Membekalkan kalsium yang mencukupi dan MENGELAK SEMBELIT.
  • ESP ~ Membina sel baru, memperbaiki sel lama, memberi tenaga, menjadikan badan lebih sihat, muka berseri dan tidak kusam, mencantikkan kuku, rambut, Milk Booster dll.
  • ALFALFA ~ Memulihkan urat selepas bersalin, Mengurangkan keputihan, Mengetatkan vagina, Milk Booster dll.
 
 
 
*******************************************************************************

Saya & Alisha 2 jam selepas bersalin. Masih di dalam Labor Room.
 
Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE..
 
Jangan Lupa Hubungi Saya Ya.....
 
 SYUHADA : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
  
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**
 

Selasa, 12 November 2013

~ 7 LANGKAH BIJAK KURANGKAN GULA - LANGKAH 1 & 2 ~

 
LANGKAH 1

Minumlah AIR KOSONG berbanding minuman manis seperti Air Berkarbonat, Air Sirap dan Kordial.


Tahukah anda??


1.     Air kosong tidak mengandungi gula dan kalori berbanding minuman manis yang lain seperti di bawah :

  • Air kosong             = 0g gula  = 0 sudu teh gula = 0 kkal
  • Air berkarbonat  = 35g gula = 7 sudu teh gula = 140 kkal
  • Air sirap                = 20g gula = 4 sudu teh gula = 80 kkal
  • Kordial                  = 20g gula = 4 sudu teh gula = 80 kkal

2.     1 sudu teh gula membekalkan 20 kilokalori.

3.     Sekiranya seseorang mengambil 3 tin minuman berkarbonat sehari, jumlah kalori adalah bersamaan 420 kilokalori

4.     Jumlah kalori yang terkumpul untuk sebulan adalah 12,600 kilokalori

5.     Jika tidak digunakan, jumlah lemak yang akan terkumpul di dalam badan adalah 1.8kg.  Ini belum ditambah dengan pengumpulan lemak daripada makanan yang berminyak, bersantan dan berlemak yang diambil setiap hari.

6.     Untuk membakar 420 kilokalori ini, anda perlu :
  • berlari atau menaiki tangga selama 1 jam,
  • berjoging atau berjalan menaiki bukit selama 1 jam,
  • bersenamrobik selama 90 minit,
  • berbasikal selama 120 minit, ATAU
  • melakukan kerja-kerja rumah yang biasa seperti menyapu sampah, membasuh, memasak dan mengemas selama 3 jam!!

LANGKAH 2

Hadkan penggunaan gula, susu pekat manis, susu isian pekat manis dan krimmer manis kepada 1 sudu teh sahaja untuk setiap cawan minuman.


Tahukah anda??

1.     Berdasarkan Kajian Pengambilan Makanan di Kalangan Orang Dewasa Malaysia 2002/2003, pengambilan gula yang ditambah dalam minuman di kalangan orang dewasa ialah sebayak 7 sudu teh sehari.

2.     Pengurangan secara berperingkat kepada hanya 1 sudu teh gula atau susu pekat manis adalah lebih mudah diterima oleh masyarakat.


*******************************************************************************

Sesuai sangat entry hari ni dengan PROMO HEBAT bulan ini.. Tentu sekali TONIK TERBAIK SHAKLEE iaitu VIVIX.. BUY 6 FREE 1.. Dan banyak lagi FREE.. ;-)


*******************************************************************************

Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE..
 
Jangan Lupa Hubungi Saya Ya.....

 SYUHADA : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
  
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Rabu, 23 Oktober 2013

~ CEGAH PENYAKIT TANGAN, KAKI & MULUT ~

Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut disebabkan oleh virus (Kumpulan Enterovirus) yang biasanya menjangkiti kanak-kanak, terutamanya di bawah umur 10 tahun.
 
 
Kanak-kanak dijangkiti melalui :
  • Sentuhan Secara Langsung Dengan Pesakit
  • Melalui Najis
  • Air Liur,
  • Lelehan Dari Hidung Pesakit
  • Cecair Dari Lepuh
 
Tanda & Gejala :
  • Demam
  • Sakit Kepala
  • Hilang Selera Makan
  • Ruam dengan lepuh di tapak tangan, kaki dan kawasan lampin
  • Ulser di Tekak dan Mulut
 
Sekiranya anak anda mengalami tanda & gejala :
  • Segera berjumpa dengan doktor
  • Elakkan menghantar anak ke tadika atau rumah pengasuh
  • Lap lelehan mulut dan hidung.  Gunakan tisu atau sapu tangan
 
LANGKAH-LANGKAH PENCEGAHAN :
 
 
1.  Amalkan Kebersihan Diri : Cuci tangan dengan sabun dan air bersih :
  • SEBELUM menyediakan makanan
  • SELEPAS ke tandas, menukar lampin anak dan mencuci najis anak

 
2.  Amalkan Etika Batuk :
  • Tutup mulut dan hidung apabila batuk/bersin dengan tisu/sapu tangan.  Buang tisu dengan betul.  Cuci tangan selepas itu
 
 
3.  Amalkan Kebersihan Persekitaran :
  • Cuci permukaan meja, kerusi, lantai dan alat mainan yang dicemari air lepuhan dan najis pesakit
 
 
ELAKKAN :
 
  • Berkongsi berus gigi, sapu tangan, tuala, selimut, cawan, sudu dan garfu.
  • Membawa anak ke pusat membeli belah, pasar, pawagam, kolam renang, dan stesen bas/tren.
  • Mencium dan memeluk pesakit.
 
 Antara Vitamin & Produk Shaklee yang dicadangkan ialah :
 
 
 MEALSHAKES
 
~ Menyediakan 24 jenis Vitamin, Mineral dan Zat Perlu.
~ Kaya dengan protein yang membantu pembinaan sel2 kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dll.
~ Mengandungi Vitamin A, C, E, Zink, Selenium yang merupakan agen anti-oktisa yang bertindak melawan jangkitan.
 NUTRIFERON
 
~ Mengukuhkan Sistem Imun dengan merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh.
~ Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel2 tumor dan kanser.
~ Mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dgn berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, alergi, inflamasi dan influenza.
~ Mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan.
~ Merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman.  Sel2 akan menjadi sihat.
 
  
 
 BASIC H
 
Untuk mencuci kawasan yang dijangkiti.  Ia selamat digunakan kerana:
 
~ Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
~ Tidak bertoksik
~ Tanpa gas beracun
~ Tanpa bahan kimia
~ Tanpa bahan pewangi
~ Tanpa klorin
~ pH seimbang
~ Lembut pada tangan
 
 
  
 
 
  HERBAL BLEND MULTIPURPOSE CREAM
 
 ~ Krim yang menenangkan yang telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah2 pada lutut, siku serta tumit kaki.
~ Dingin, bermentol dan tidak berminyak
~ Diperbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
 
 
 
 
 
  
 
 
Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma Mengenai VITAMIN SHAKLEE..
 
Jangan Lupa Hubungi Saya Ya.....

 SYUHADA : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
  
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Jumaat, 18 Oktober 2013

~ SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS 500mg IS BACK!! PROMO KOMBO BERLANGSUNG ~

Wahhhhh.... Teruja betul bila tiba2 parcel sampai.. Rasa2nya takde pulak shopping online ni.. mcm mana boleh dapat parcel?? Dah la takde nama.. nasib baik ada nombor telefon.. hihihihi...

Sekali bukak... memang SENYUM LEBAR le... mana taknya... setahun ni tunggu parcel ni... Biasalah.. Barang baik, barang hot memang macam tu... DEMAND OVER SUPPLY...kan..kan...kan... Nak tau apa dia???


Ok2... saya tau ramaiiiii sangat yang ternanti2 vitamin ni... Tapi u all nak tau?? Hanya segelintir yang dah terima Vit C ni tau.. Untuk yang buat Pre Order tahun lepas.. KAT BRANCH SELURUH MALAYSIA TAKDE JUAL LAGI TAU!!...

Sempena Promosi Collagen bulan ni, saya nak buat PROMO KOMBO untuk COLLAGEN + VIT C.. Harga??? SURE GEMPAK!!, BERBALOI-BALOI PUNYER... Anda nak JIMAT berapa?? RM100??, RM200??, RM300??, RM800??....



So apa lagi??? Cepat2 dapatkan dari saya tau!!

Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma dsb....

Jangan Lupa Hubungi Saya Ya.....


 SYUHADA : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
  
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Isnin, 7 Oktober 2013

~ PROMO OKT 2013 - COLLAGEN POWDER BUY 6 FREE 1 ~

Bulan ni Promo KHAS untuk mereka yang nak CANTIK dan SIHAT luar dan dalam.. hehehe...



Kesan-kesan dan Faedah-faedah Mengambil Kolagen

  • Anti Penuaan ~ Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.
  • Menghidratkan ~ MELEMBABKAN kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.
  • Mengembalikan Keanjalan Kulit ~ Meningkatkan KETEGANGAN KULIT, KEANJALAN dan KELEMBUTAN.
  • Melicinkan ~ Meningkatkan KELEMBUTAN dan KELICINAN kulit.
  • Menyubur ~ Menggalakkan kuku yang kuat, RAMBUT yang TEBAL dan BERSINAR.
  • Mencerah ~ Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
  • Menegang ~ Membantu MENEGANG dan MENGANJALKAN PAYUDARA.

*** Faedah Tambahan : Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.

Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.

  • Meningkatkan Kelembapan Kulit ~ 90%
  • Mengurangkan Kekasaran dan Kekeringan ~ 75%
  • Meningkat dalam Penampilan Keseluruhan ~ 71%
  • Meningkatkan Kelembutan dan Kelicinan ~ 69%
  • Meningkatkan Pemakaian Kekal Mekap ~ 60%
  • Meningkatkan Keanjalan, Ketegangan dan Elastisiti ~ 55%
  • Meningkatkan Ketebalan Rambut ~ 54%
  • Meningkatkan Keserian, Tona dan Warna Kulit ~ 50%
  • Mengurangkan Garis-garis Halus dan Kedut-Kedutan ~ 18%

Eh.... ada lagi FAEDAH TAMBAHAN jika anda ambil peluang sempena PROMO BELI 6 PERCUMA 1 ni... iaitu :

1. PERCUMA 1 Kotak Shaklee Collagen Powder BERNILAI RM298
2. PERCUMA Yuran Keahlian BERNILAI RM65
3. PERCUMA Bonus Cash Back BERNILAI RM100++
4. PERCUMA Penghantaran BERNILAI RM10

Ha... banyak sungguh PERCUMA kan... hihihi... So apa lagi... Jom ORDER cepat... Sebelum terlambat...

PROMOSI SAH DARI 1 - 31 OKTOBER 2013 SAHAJA

Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma dsb....


Jangan Lupa Hubungi Saya Ya.....

 SYUHADA : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
  
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Jumaat, 27 September 2013

~ PROMO SEPT - CoQ HEALTH PLUS BUY 6 FREE 1 ~

Dah hujung bulan baru update promo untuk bulan ni.. A bit busy.. takpelah.. Better late than never kan? kan? kan?.. hehehe.. Dan Promo bulan ni adalah Coq Health Plus... Macam biasa, Buy 6 Free 1.. Beli 1,2,3 pun boleh aja..




APA ITU COENZYME Q10 (CoQ10) DAN MENGAPA IA PENTING UNTUK TUBUH KITA
 
~ Coenzyme Q10 (CoQ10) merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik.
 
~ CoQ10 amat penting bagi jutaan sel tubuh, menghasilkan tenaganya sendiri untuk kekal berfungsi.  Untuk menghasilkan tenaga ini, sel2 tubuh membakar gula dan lemak daripada makanan yang kita makan.  Nutrien ini kemuidiannya terurai dan ditukarkan kepada tenaga, dan proses ini memerlukan kehadiran CoQ10 sebagai pencetus tenaga.  Tanpa CoQ10, sel-sel lain tidak dapat menghasilkan tenaga dan organ tubuh lain tidak dapat berfungsi dengan baik bagi menyokong kehidupan.
 
~ CoQ10 dapat membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah dan memperbaiki peredaran darah ke seluruh tubuh.  ia juga menyokong pertalian antara saluran darah yang menyumbang kepada paras tekanan darah sihat/normal.
 
~ CoQ10 juga bertindak sebagai 1 antioksidan kuat dan membantu melindungi arteri bagi menangani masalah pengoksidaan lipoproteins berkepekatan rendah (LDL) dan memudahkan pengaliran darah.  Ini penting dalam membantu menyokong fungsi saluran darah termasuk pengalliran darah ke jantung.
 
 
MENGAPA CoQ HEALTH PLUS SHAKLEE??
 
CoQHealth Plus mengandungi kesemua proprietary semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan Ekstrak The Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.  CoQ10 telah ditunjukkan dapat:
 
~ Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
~ Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
~ Meningkatkan peredaran darah
~ Membantu menambah dan mengekalkan CoQ10 di dalam darah
 

Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma dsb....
 
Jangan Lupa Hubungi Saya Ya...
 

SYUHADA (ID 853876)
Call/SMS : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Khamis, 22 Ogos 2013

~ CARI SIDE INCOME? PART TIME? FULL TIME? WAHM? WAHD? ~

Hari ni, saja nak sembang2 dengan anda semua..

Selepas tamat SPM, saya sambung pelajaran di Politeknik Port Dickson dalam Diploma Sains Kesetiausahaan.. Saya minat bidang perubatan, tetapi bukan rezeki saya agaknya.. Tawaran temuduga jururawat yang saya apply melalui SPA 8 hanya diterima setelah beberapa bulan saya masuk Politeknik. Dah la tu, surat dapat sehari sebelum tarikh temuduga di Johor dan saya sedang menjalani peperiksaan di Poli PD.. Mungkin benarlah bukan rezeki saya sebab banyak halangannya..
 
Pada mulanya saya agak risau dengan bidang yang saya belajar sebab kerjaya kelak sebagai Setiausaha / Pembantu Peribadi.. Maklumlah, di media selalunya cerita yang tak elok sahaja. Kemudian yang menambah kerisauan adalah bagaimana untuk mendapatkan pekerjaan kelak.. Namun percaturan Allah itu memang yang terbaik.. Alhamdulillah kami 1 batch lebih kurang 62 orang kalau tak silap telah disunting oleh JPA untuk bekerja dengan Kerajaan. Kami perlu melaporkan diri secepat mungkin namun kami meminta tempoh 2 minggu sebelum memulakan tugas..
 
Setelah memulakan kerja sebagai PA ni ramai juga kawan2 yang sambung pengajian ke peringkat Ijazah secara part time.. Tetapi tidak bagi saya.. Hasrat memang ada, tetapi jodoh saya sampai awal.. Setahun setengah selepas bekerja, saya berkahwin dalam usia yang masih muda.. hahaha.. Selepas berkahwin, hasrat itu semakin hari semakin jauh memandangkan komitmen keluarga yang semakin meningkat.. Tidak dinafikan, saya cemburu dengan kawan2 yang berjaya meraih ijazah dan mendapat pekerjaan yang lebih bagus dan tentunya gaji yang lebih besar.. Selalu terfikir nak buat bisnes, tapi tak tau nak buat bisnes apa..
 
 
Sampailah saya kenal Shaklee.. Mungkin ini rezeki Allah tentukan kepada saya.. Tahun 2010 saya mula kenal Shaklee.. MERASA dan JATUH CINTA.. Ikatan Cinta kami terikat beberapa bulan kemudiannya.. Saya tak pernah target untuk dapat duit yang banyak dari SIDE INCOME.. Bagi saya, dapat RM500 setiap bulan dari Biz Side Income adalah cukup mengujakan.. Nama pun Side Income kan.. Tetapi, ALHAMDULILLAH... rupa2nya rezeki saya lebih dengan buat PART TIME SIDE INCOME ni.. Syukur.. Income yang saya inginkan seperti rakan2 yang kerja lebih bagus dari saya dapat saya merasa juga.. Kalau harapkan Gaji Hakiki kerja sekarang ni, sampai pencen pun tak dapat Income mcm skrg ni.. Malah mungkin INCOME (Gaji + Bis) saya lebih besar dari mereka.. Alhamdulillah.. Bila DAPAT LEBIH, boleh la MEMBERI LEBIH kepada yg memerlukan..
 
Sape yang nak INCOME 3-4-5-6 angka setiap bulan?? Car Bonus?? Luxury Trip?? Jom sertai saya.. Saya guide anda untuk MERASA Income seperti saya juga.. Tak perlu SIJIL/DIPLOMA/IJAZAH.. Tak perlu PENGALAMAN KERJA.. Masuk group yang sangat best dan terkenal iaitu Group Jutawan, di bawah naungan 17 Master Coordinator setakat Julai 2013

 
 
Boleh baca ini juga...
 

Bila saya stabil Income 5-6 angka nanti, boleh la jadi WAHM (Work At Home Mom) & WAHD (Work At Home Dad) kan?? Tentu seronok.. Jeles tengok ramai geng2 Shaklee dah mula jadi WAHM & WAHD seorang demi seorang.. I FOLLOW.. hihihi
 
Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut..
 
Jangan Lupa Hubungi Saya Ya...

SYUHADA (ID 853876)
Call/SMS : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
 

Selasa, 23 Julai 2013

~ READY STOCK SHAKLEE DI PUTRAJAYA ~

Anda mencari READY STOCK SHAKLEE?? So memang tepatlah pilihan anda dengan melawati blog saya ni.. heheeh.. Saya memang sentiasa ada stok.. So tak perlu bimbang kalau anda perlukan SEGERA..

Stok yang sentiasa ada
Stok yang pernah ada.. sekarang customer dah beli.. :-)


Ok, untuk yang nak COD, boleh hubungi saya dan kita set masa dan tempat untuk bertemu sama ada di pejabat / rumah / kedai dan sebagainya. So anda boleh dapat dengan SEGERA.
 
Manakala bagi yang berada di negeri lain, boleh hubungi saya untuk urusan tempahan dan pembayaran. Tempahan serta pembayaran yang dibuat sebelum jam 12.00 tengah hari akan di proses dan di pos pada hari yang sama.  Saya menggunakan perkhidmatan Pos Laju. Jadi parcel sampai dalam 1-3 hari bekerja.  Biasanya kalau saya pos hari ni, esok akan sampai.. Itu kebiasaannya walaupun Sabah, Sarawak dan Labuan.. Namun semuanya bergantung kepada Pos Laju.
 
Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma dsb....
 
Jangan Lupa Hubungi Saya Ya...

SYUHADA (ID 853876)
Call/SMS : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**
 

Jumaat, 19 Julai 2013

~ LAGI TESTIMONI GLA COMPLEX ~

Nak share testimoni2 GLA lagi ni..

*****************************************************************************

*** Setiap testimoni ini adalah pengalaman pengguna dan hasil setiap individu mungkin berbeza. Sila dapatkan maklumat lanjut dari pengedar anda dan jika perlu, dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.***

*****************************************************************************

Gantikan EPO anda dengan GLA Complex.. Pasti berbaloi2..



Nak kulit CANTIK, GLOWING?? Ambil GLA!!


******************************************************************************

Photo: Promo sepanjang bulan Julai 2013 SAHAJA!!

Jangan lepaskan peluang utk borong.. Promo Buy 6 Free 1 ni.. Nak beli 1,2,3 botol pun boleh.. :-)

PM Syuhada Wahi / Azman Shaari


PROMO tinggal 15 hari jer.. Ish RUGI saper tak grab peluang keemasan ni tau.. bukan senang nak dapat.. Cepat2 contact saya.. Harga sure BERBALOI2 dan MAMPU MILIK ok..


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma dsb....

Jangan Lupa Hubungi Saya Ya...

SYUHADA (ID 853876)
Call/SMS : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Isnin, 15 Julai 2013

~PERISAI PILIHAN SAYA!!~

Sekejap jer masa berlalu. Dah melewati 6 Ramadhan hari ni.. Bagaimana puasa anda? Semuanya baik2 sahaja?.. Kami sekeluarga Alhamdulillah baik2 sahaja..

Bulan puasa ni kan, semua nampak sedap.. Pergi bazar ramadhan tu, nampak air sirap tu pun rasa macam sedap sangat kan?? Pada hal kalau tak puasa, tak pandang pun air sirap tu.. Apa orang kata??.. Air kenduri kahwin kan.. Mana standard... Hahahah..

Bila dah terliur tu, mula lah beli air mcm2.. Mesti ada ais kan?? sejukkk tekak tu.. mana best air panas.. pastu mulalah sok..sek..sok..sek.. hidung tu... mulalah nak selsema.. pastu batuk2 pulak.. tambahan mula air kurang ambil.. yer la.. dari berbuka sampai sahur kan masanya limited..

Ha, apa kata sediakan PERISAI SEMULAJADI.. No drugs yer.. Bagus untuk kesihatan.. Semestinya ia PERISAI PILIHAN KELUARGA SAYA!!


Photo: Sediakan PERISAI di rumah anda!!

Nutriferon - Immune Booster

Performance - Mengurangkan kehilangan bendalir bg meningkatkan hidrasi. Memberikan tenaga dan meningkatkan stamina.

Vit C - mencegah jangkitan virus spt demam dan selsema. Mengekalkan sistem imun dll.

Meh2.. Pilih Pakej Sihat pilihan anda.. Harga berbaloi2 dari serendah RM7x-RM2xx.. 

Tapi nak bg harga GEMPAK hanya utk 10 org terawal shj.. :-)


PERFORMANCE

Terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Ia lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama hidrasi yang lain.  Campuran Elektrolit OPTI-LYTE proprietari dengan campuran unik karbohidratnya dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.  Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan Performance Shaklee dapat:
  • Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi
  • Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk kalsium dan magnesium
  • Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina

VITAMIN C

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik.  Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi mereka di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan Vitamin C yang mencukupi.  Ia juga dapat mengekalkan sistem imunisasi badan dan menbantu mencegah virus spt demam dan selsema.


NUTRIFERON

Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun - Dr. Yasuhiko Kojima.  Dr. Kojima berjaya mencipta Nutriferon selepas beberapa kali menjalankan ujikaji dan penilaian terhadap beribu0-ribu sebatian dan lebih daripada 200 herba lain dalam masa lebih 40 tahun penyelidikan.

*****************************************************************************

Sejak mengamalkan vitamin ni, saya rasa dah lamaaaaaaaaaaaa sangat saya tak makan ubat2 klinik.. Kalau demam, selsema saya saya tak carik dah Chlorpheniramine, Paracetamol dll.. Sekarang saya carik Vit C, Nutriferon jer.. Performance saya ambil utk kekal hidrasi dan beri tenaga.. Walaupun demam, takdelah lepak semacam jer.. Kalau batuk pulak saya suka ambil Omega.. Best dah tak perlu bergantung pada 'drugs'.. heheh.. Alhamdulillah, 2-3 hari sembuh.. Sama je kesan dgn ambil ubat.. So baik ambil vitamin kan?? Anak2 pun saya dah tak bg ubat2 klinik tu.. bg vitamin jer.. kalau kritikal sgt baru la bg sket.. 

Okey, jom dapatkan Pakej Sihat di atas dengan harga serendah RM7x - RM2xx.. Tahan berbulan sebab bukan perlu makan hari2 pun.. 

ISTIMEWA sempena bulan Ramadhan ni, saya nak buat amal jariah.. Saya nak bagi HARGA GEMPAK punyer untuk 10 ORANG TERAWAL.. Siapa cepat dia dapat yer.. :-)


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma dsb....

Jangan Lupa Hubungi Saya Ya...

SYUHADA (ID 853876)
Call/SMS : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Jumaat, 12 Julai 2013

~ PROMOSI GLA COMPLEX BUY 6 FREE 1 ~

Teruja pula dengan Promosi Shaklee bulan ni.. Almaklumlah, nak raya bulan depan kan.. Ada masa lagi ni nak tampil cantik di Hari Raya.. hihihi.. Tengok tajuk pun dah tau kan, promo bulan ni GLA COMPLEX..



GLA Complex

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan.  GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan normal.  Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6.  Ia mengandungi Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihata integriti sel.

Jom Lihat 15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex ni....

  1. Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  2. Membantu meningkatkan kesuburan
  3. Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
  4. Membantu dalam menangani menopous
  5. Menguatkan kuku dan rambut
  6. Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  7. Membantu menangani Ekzema
  8. Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  9. Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  10. Menguatkan Imuniti tubuh
  11. Memperlahankan proses penuaan
  12. Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  13. Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  14. Mengawal kolestrol
  15. Untuk fungsi saraf


Boleh klik link di bawah untuk :


1. Testimoni Kesuburan (Hamil dgn GLA)
2. Testimoni Kecantikan Dengan GLA
3. Testimoni GLA Untuk Cyst


Klik Di Sini Untuk Entry Lain Mengenai GLA Complex


Okeh, apa yang anda tunggu lagi?? Jom dapatkan GLA dengan saya hari ini.. Peluang Buy 6 Free 1 ni mungkin 1-2 tahun sekali je Shaklee buat tau.. Beli je 1 set.. dah dpt Free 1 botol.. simpan buat stok.. :-)


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma dsb....


Jangan Lupa Hubungi Saya Ya...

SYUHADA (ID 853876)
Call/SMS : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Rabu, 12 Jun 2013

~ PROMOSI MEALSHAKES BUY 6 FREE 1 ~

Alhamdulillah, Mei berlalu dengan baik sekali. Tapi bulan ni berganda keseronokkan tu.. Sebab apa?? Sebab bulan ni ada National Conference Shaklee.. 1st time terima Award dari Shaklee ni.. Lagi 1.. ha, tentulah Promo bulan ni.. iaitu Mealshakes..




Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik. Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Rasanya juga enak... (saya pun suka... hihihi....) Ia merupakan sumber protein dengan 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan, ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan untuk membersar, kuat dan sihat.


Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:



• Sarapan segera yang berkhasiat
• Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
• Hidangan segera untuk para atlet
• Kudapan menarik pada bila-bila masa

• Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium


Setiap bancuhan Meal Shakes memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 Vitamin/mineral yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.  Tiada perasa tiruan atau warna tambahan.


Siapa yang perlukan Meal Shakes?  Ia sesuai untuk semua kanak-kanak terutamanya yang kurang sekera makan atau yang sembelit atau kanak-kanak obes bermula usia 1 tahun ke atas.  Juga sesuai untuk sesiapa sahaja (Ibu-ibu mengandung, menyusu, pesakit-pesakit dalam proses pemulihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit yang cantik, ingin kekal sihat, dll)


Ok, sempena PROMO HEBAT Mealshakes ni kan, Set-set di bawah ini juga turut ada tawaran hebat.. Sebab apa?? Sebab ada Mealshakes la.. hihihi...

  

Set Kanak-Kanak sesuai dari umur 1 tahun ke atas.



Set Kanak-kanak sesuai dari umur 4 tahun ke atas



Set Mighty 3 Gem - Kombinasi terbaik untuk sarapan pagi yang lebih berkhasiat dan amat sesuai bagi individu yang ingin berpuasa. 

* Bertenaga sepanjang hari
* Membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
* Memelihara kesihatan menyeluruh
* Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan dan melembabkan kulit
* Mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh



Set Tambah Berat untuk mendapatkan berat badan yang Ideal


So, apa tunggu lagi?? Jangan lepaskan peluang ini.. PROMO HEBAT sampai hujung bulan ini sahaja ya..


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma dsb....

SYUHADA (ID 853876)
Call/SMS : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**