Khamis, 31 Mac 2016

~ NUTRIWHITE - SET PENJAGAAN KULIT SEMULAJADI, BEBAS BAHAN KIMIA DARI SHAKLEE ~

Sekarang ni macam-macam kita dengar tentang produk muka... Yang bertoksik, ada bahan kimia berbahaya, ada DNA babi la... Ish... seram dengar semua tu kan... Ada yang pakai sesetengah produk tu, muka jadi cantik berseri2... Alhamdulillah.... Tapi tak kurang juga yang dapat bad/side effect... kadang2 tak boleh stop pakai... bila stop muka jadi ala2 terbakarlah... tak kurang juga yang menipiskan kulit la... huhuhu...

Saya sendiri memang tak pernah pakai produk2 kulit ni... sebabnya saya takut dapat side effect semua tu la... Tapi since umur pun dah makin meningkat, kena la jaga sikit kan... Mak pun cakap... sekarang ni dah kena la pakai2 sket... So since saya dah mula kenal Shaklee dan produk2nya yang semuanya adalah semulajadi, beranilah sikit nak cuba... tapi bukan 1 set terus... sikit2 la... saya bukan apa, sebab saya ni malas sket nak spent time belek2 muka ni... hahaha... so start sket2... Wat masa ni saya pakai Gentle Deep Foaming Cleanser...

Actually Shaklee ada 2 Set Produk iaitu NutriWhite dan Enfuselle.... Tapi kali ni saya nak kenalkan NutriWhite dulu....



Gentle Deep Foaming Cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan 
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan 

Soothing Radiance Whitening Softener

  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang 
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan
  • Marshmallow melembapkan
  • Ianya sangat berkesan





 Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15


  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran



 Gentle Action Makeup Remover


  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri
 Overnight Renewal Whitening Cream


  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Spot Whitening Treatment


  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus


Daily Defense Whitening Essence


Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit

Ok, di bawah ni ada jadual cadangan pengambilan/penggunan NutriWhite (NW) untuk kulit kering @ berminyak... Penggunaan untuk siang dan malam...




** Produk Enfuselle ni nanti saya terangkan dalam lain entry...

Tapi, tak semestinya kena ambil sebijik2 ikut dalam jadual ni... Ini yang dicadangkan... Kalau ada budget apa salahnya kan... Kalau nak ambil minimum, boleh hubungi saya untuk cadangan yang sesuai...

Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut,
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Rabu, 30 Mac 2016

~ VITAMIN TAMBAHAN SEMASA HAMIL ~

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ni saya nak cerita tentang Vitamin Tambahan Semasa Hamil..

Memakan pelbagai makanan yang sihat semasa hamil akan membantu anda untuk mendapatkan kebanyakan vitamin dan mineral yang anda perlukan.  Terdapat beberapa vitamin dan mineral yang sangat penting.

Memang adalah lebih baik untuk mendapatkan vitamin dan mineral daripada makanan yang anda makan, tetapi apabila anda hamil anda perlu mengambil makanan tambahan juga untuk memastikan anda mendapat semua yang anda perlukan . Adalah disyorkan anda mengambil :
  • 10 mikrogram vitamin D setiap hari sepanjang kehamilan / menyusukan
  • 400 mikrogram asid folik setiap hari - anda perlu ambil daripada sebelum anda hamil dan diteruskan sepanjang kehamilan

Asid Folik Sebelum dan Semasa Mengandung

Asid folik adalah penting untuk kehamilan kerana ia boleh membantu mencegah kecacatan kelahiran dikenali sebagai kecacatan tiub neural seperti spina bifida.  Anda perlu mengambil 400 mikrogram asid folik setiap hari semasa anda cuba untuk hamil dan sepanjang kehamilan anda.  Jika anda tidak mengambil asid folik sebelum anda hamil, anda perlu bermula sebaik sahaja anda mengetahui bahawa anda hamil.


Anda juga perlu makan makanan yang mengandungi folat (bentuk semula jadi asid folik), seperti sayur-sayuran berdaun hijau dan beras perang. Sesetengah bijirin sarapan pagi, roti dan marjerin mempunyai asid folik yang ditambah kepadanya.


Dos asid folik yang lebih tinggi

Sesetengah wanita mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat kehamilan dipengaruhi oleh kecacatan tiub neural, dan dinasihatkan mengambil dos yang lebih tinggi daripada 5 miligram (5mg) asid folik setiap hari sehingga mereka hamil 12 minggu. Wanita mempunyai risiko yang tinggi jika mereka:

  • atau pasangan mereka mempunyai kecacatan tiub neural
  • mempunyai kehamilan sebelumnya terjejas oleh kecacatan tiub neural
  • atau pasangan mereka mempunyai sejarah keluarga kecacatan tiub neural
  • mempunyai diabetes

Di samping itu, wanita yang mengambil ubat anti-epileptik harus berunding dengan doktor mereka untuk mendapatkan nasihat,  kerana mereka juga mungkin perlu mengambil dos asid folik yang lebih tinggi.

Jika mana-mana faktor di atas ada pada anda, beritahu doktor anda supaya mereka boleh menetapkan dos asid folik yang lebih tinggi untuk anda. Doktor anda juga boleh mencadangkan ujian saringan tambahan semasa kehamilan anda.

Vitamin D

Vitamin D mengawal jumlah kalsium dan fosfat dalam badan, ini diperlukan untuk mengekalkan tulang dan gigi yang sihat.  Anda perlu mengambil vitamin D semasa hamil untuk memberikan bayi anda  vitamin D yang cukup untuk beberapa bulan pertama hayatnya.  Anda perlu mengambil makanan tambahan 10 mikrogram vitamin D setiap hari apabila anda hamil dan jika anda menyusukan bayi.

Pada kanak-kanak, kekurangan vitamin D boleh menyebabkan tulang mereka lembut dan boleh membawa kepada penyakit riket (penyakit yang menjejaskan perkembangan tulang pada kanak-kanak).


Vitamin D boleh didapati secara semula jadi dalam ikan berminyak (seperti salmon, ikan kembung dan sardin), telur dan daging.  Sesetengah pengeluar menambah kepada beberapa bijirin sarapan, produk soya, sesetengah produk tenusu, susu tepung, dan marjerin.

Sumber terbaik vitamin D adalah sinaran cahaya matahari pada kulit anda.  Jumlah masa yang anda perlukan di bawah matahari untuk membuat cukup vitamin D adalah berbeza untuk setiap orang, dan bergantung kepada perkara-perkara seperti jenis kulit, masa hari dan masa tahun.  Jika anda mempunyai kulit gelap atau sentiasa melindungi kulit anda, anda mungkin berisiko kekurangan vitamin D.

Zat Besi


Jika anda kekurangan zat besi, anda mungkin akan menjadi sangat letih dan mungkin mengalami anemia.  Daging tanpa lemak, sayur-sayuran berdaun hijau, buah-buahan kering dan kacang mengandungi zat besi. Jika anda lebih suka makan kacang atau makanan yang mengandungi kacang tanah (seperti mentega kacang) semasa mengandung, anda boleh berbuat demikian sebagai sebahagian daripada diet seimbang yang sihat melainkan jika anda alah kepada mereka atau doktor anda menasihatkan anda untuk tidak berbuat demikian. Banyak bijirin sarapan mempunyai zat besi yang ditambah. Jika tahap zat besi dalam darah anda rendah, doktor anda akan menasihati anda untuk mengambil makanan tambahan zat besi.


Vitamin C

Vitamin C melindungi sel-sel dan membantu menjaga mereka supaya sihat.  Diet yang seimbang yang mengandungi buah-buahan dan sayur-sayuran, termasuk brokoli, buah-buahan sitrus, tomato, dan blackcurrants, boleh memberikan semua vitamin C yang anda perlukan.


Kalsium

Kalsium adalah penting untuk membuat tulang dan gigi bayi anda.  Produk tenusu dan ikan dengan tulang yang boleh dimakan seperti sardin kaya dengan kalsium.   Bijirin sarapan, buah-buahan kering seperti buah ara dan aprikot, roti, badam, tauhu (diperbuat daripada kacang soya) dan sayur-sayuran hijau berdaun seperti selada air, brokoliadalah  sumber kalsium yang baik.



Vitamin Shaklee yang saya cadangkan semasa hamil adalah :

TRIMESTER PERTAMA



TRIMESTER KEDUA DAN KETIGA


ADD ON



Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut,
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

~ BEKAL ANAK-ANAK SAYA ~

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ni saya saje nak share bekal anak2 yang saya buat sebelum ni.. Alkisahnya, masa hari pertama persekolahan hari tu, saya tanya Syahmi, apa yang dia makan waktu rehat.. Dia kata tak sempat makan sebab tak sempat nak beli makanan.. Alahai.. kesian pulak saya dengar.. Jadi hari kedua dan seterusnya saya buatkan bekal..

 

 

 

 

 

 

 

   

  

 

Dah buatkan abang bekal, adik pun nak jugak.. So Syafi pun bawak juga bekal walaupun sekolah dia ada sediakan makanan.. takpelah.. dia nak juga makan air tangan mama.. hihihi.. 


Selasa, 29 Mac 2016

~ ANDA SEMBELIT?? MENCARI PELAWAS?? JOM BACA TESTIMONI INI!! ~

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Saya nak share testimoni ni.. Kalau 'membuang' tak lawas ni tak puas kan? hihihi.. Kalau tahap kronik sampai sembelit ni lagi menyeksakan.. Takkan asyik nak makan ubat je kan.. 


Bagi yang tak teruk, saya lebih suka suggest Ostematrix.. Selain melawaskan, kita dapat manfaat lain dari Ostematrix ni terutamanya untuk tulang kita.. Tapi kalau yang teruk, saya suggest Herb-Lax.. Sebab Herb Lax ni lebih kuat sikit la.. Memang fungsi untuk detox dan bersihkan usus.. 


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut,
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

~ CARA AJAR ANAK MAKAN MAKANAN SEIMBANG!! ~

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Anak anda mudah tak nak makan menu yang pelbagai? Yang lengkap dan seimbang untuk memenuhi keperluan vitamin untuk tubuh badannya membesar dengan sihat, cerdas dan cergas? Atau anak anda seorang yang sangat memilih makanan.. Contohnya hanya nak nasi lauk ayam je.. Atau nak telur je.. Sayur2 langsung taknak.. Buah2an pun tak suka.. Habis tu, macam mana nak dapat cukup vitamin tu??

Sebagai ibu bapa, kita kena kreatif la kan.. Pelbagaikan jenis masakan.. Pelbagaikan cara untuk untuk menarik minat mereka..  Jom baca, bagaimana cara saya ajar anak2 saya..

1. Saya sendiri perlu memakan makanan yang seimbang.. Saya sendiri mesti tidak memilih makanan.. Barulah kita boleh jadi teladan untuk anak kita.. Kalau kita sendiri tak makan sayur, macam mana nak ajar anak suka makan sayur??

2. Saya suka suruh mereka rasa dulu sesuatu makanan tu.. kalau tak suka boleh letak tepi.. kadangkala mereka tak tahu rasanya macam mana.. mereka buat keputusan untuk terus taknak.. Betul tak?? Tapi bila dah rasa, adakalanya mereka tolak, tetapi ada kalanya mereka suka!!


3. Saya suka potong sayuran kecil2 dan masukkan dalam kuah masakan.. contohnya jika saya masak spaghetti, saya masukkan tomato, lobak, celeri, cendawan yang saya potong kecil2.. jadi mereka tiada pilihan lain selain memakan terus daripada mengasingkannya..


4. Udang, sotong, ketam, kerang, lala tidak menjadi masalah untuk anak2 saya.. Mereka suka.. Cuma ikan ni kurang sikit.. Sama ada mereka tidak suka rasanya ataupun sebab mereka takut tercekik tulang.. So saya cuba perkenalkan satu2 jenis ikan.. So far mereka akan makan ikan bawal, siakap, cencaru, keli sebab ikan2 ini takde tulang tersembunyi.. mudah untuk makan..

5. Saya akan selang seli menu mereka supaya tidak hari2 mereka makan telur atau ayam.. Kadang2 ada protes juga bila tak dapat makan apa yang mereka nak.. Tapi saya akan terangkan kenapa saya pelbagaikan makanan mereka

6. Rumah saya sentiasa ada buah2an.. Pelbagai jenis buah2an yang saya biasa beli dan makan bersama anak2 seperti Epal, Lai, Pear, Oren, Mangga/Pelam, Tembikai, Tembikai Susu, Nangka, Strawberi, Pisang, Anggur, Kiwi, Jambu Batu, Jambu Air, Longan, Rambutan, Pulasan, Durian dll.. Alhamdulillah.. semua jenis buah2an ini anak2 saya makan.. Kebiasaannya setiap masa akan ada 2-3 jenis buah2an di rumah..


7. Anak-anak saya, saya tidak dedahkan kepada fast food, junk food.. Bukan bermaksud mereka tidak pernah makan.. tapi amatlah jarang.. KFC, Pizza, McD dll tu memang jarang sekali makan.. Maybe setahun tu 2-3 kali jer kot.. Jajan2 kadang2 je sesekali saya belikan.. Air kotak/tin saya memang tak bagi beli.. tinggi kandungan gula tu.. kalau saya beli, saya akan belikan air kotak susu (full cream) sahaja.. Bukan yang berperisa sebab sama je tinggi kandungan gula.. Selain dari itu, minum air mineral je.. Sesekali je lah bagi chance nak minum air2 kotak/tin lain2 perisa ni..


8. Air mineral / masak menjadi kewajipan mereka.. Jarang saya bancuhkan air manis.. Biasanya hanya selepas sarapan dan makan malam sahaja.. Itu pun, air mereka ni saya buat 2:1 tahap kemanisan tu.. Contohnya saya buat air untuk saya, tapi bila nak beri kepada anak2, saya akan tambah air masak lagi.. Mereka dah terbiasa untuk tidak minum manis.. So mereka tak pernah komplen air tawar.. Malah kalau saya buat termanis sikit di tekak mereka, mereka akan tegur saya..

Walaubagaimanapun, saya juga tetap berikan mereka multivitamin.. Sebagai makanan tambahan je.. bukan sebagai pengganti makanan harian mereka.. Ada 2 jenis multivitamin yang saya berikan.. sama ada serbuk atau tablet.. mana2 pun boleh.. 








Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, 
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Isnin, 28 Mac 2016

~ TABUNG 100 HARI, PERSEDIAAN UNTUK RAYA ~

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ni, 28 Mac 2016 nak mulakan tabung 100 hari untuk raya nanti.. Hari ni hari pertama, so hari ke 100 adalah pada 5 Julai 2016.. Raya puasa dijangka pada 6 Julai 2016.. Haaa.. sedang elok sangatlah tu kan.. Namanya pun tabung raya.. hihihi..




So kali ni saya nak buat cara macam ni.. Saya akan peruntukkan RM50 untuk perbelanjaan harian saya.. Biasa pun perbelanjaan harian dalam RM30-RM70 gitu.. tak tentu.. So saya ambil purata RM50 sehari.. So baki duit setiap hari itulah yang akan masuk dalam tabung ini..

Katakan saya belanja RM45, so baki RM5 itu yang akan masuk ke dalam tabung.. Kalau saya belanja RM55.. so hari esok budget yang saya ada tinggal RM45 je.. Kalau saya belanja RM30, so RM20 akan masuk ke dalam tabung..

Kenapa saya pilih cara ini?? Sebab cara ini menarik.. Saya takkan tau berapa jumlah yang akan dapat saya kumpul kelak.. Kalau saya pilih jumlah tertentu, saya dah tau jumlahnya.. Contohnya jika saya pilih RM5, jadi dalam 100 hari saya dah tau saya akan dapat kumpul sebanyak RM500.. heheh..




Nak tau cara2 lain?? Boleh baca entry saya di Tips Kewangan.. ada 5 tips yang telah saya kongsikan sebelum ini..


JOM MENABUNG !!

~ BAGAIMANA SAYA URUSKAN DUIT SIMPANAN ANAK2 ~

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Saje nak share dengan anda semua..... Nak tau gak macam mana anda uruskan duit anak-anak (maksudnya duit2 yang orang beri pada mereka).... Simpan ke? Guna untuk mereka ke? Guna untuk anda ke? hehehe... atau bagaimana?....

Bagi saya, sejak anak sulung saya iaitu Syahmi lahir lagi saya dah fikir macam mana nak buat dengan duit mereka... Prinsip saya, saya takkan gunakan duit mereka walau sesen pun... So kalau mereka dapat duit orang bagi hatta singgit pun saya simpan juga... siap ader rekod siapa yang bagi dan jumlahnya... hihihi... rekod ni penting untuk saya keep track jumlah semasa supaya senang untuk saya simpan....

Bagi anak-anak saya, sejak berumur 2 bulan ke atas (kadang2 terlajak juga ikut kesempatan diri.. hehehe) saya akan bukakan mereka 2 akaun... iaitu SSPN dan Tabung Haji.... kenapa 2 akaun ni???


SSPN ni persiapan utk pelajaran akan datang mereka... since PTPTN mewajibkan peminjam mesti ada akaun SSPN, so saya buatlah awal2... ader orang kata, kenapa nak mengajar anak berhutang (PTPTN)... jawapan saya, saya bukan nak ajar mereka, tp ini lebih kepada persiapan masa depan... yerla, kita mmg mengharap anak kita akan cemerlang di dlm pelajaran dan boleh dapat biasiswa, tp kena fikir juga jika mereka tak berapa bernasib baik untuk dapat biasiswa, so bolehla guna kemudahan PTPTN ni.... lagi pun deposit bulanan minimum RM20... so sebagai ibu bapa, kita punya kelebihan dan lebih fleksibel untuk menentukan jumlah peruntukan simpanan bulanan bagi setiap anak... sudah pasti, kami juga perlu ada simpanan sendiri....


Tabung Haji pula, kebanyakkan duit yang mereka dapat saya akan masuk ke akaun ini... Antaranya duit raya yang kami bagi setiap tahun yang dapat dari saudara mara, duit atuk nenek bagi atau dari mana2 jua yg mereka dapat, saya akan masukkan dalam akaun ini.  Saya pilih TH sebab saya yakin dengan TH ni.. Lagi pun TH dah siap2 potong Zakat, so tak perlu fikir2 or susah2 nak bayar zakat macam kalau kita simpan kat tempat lain kan... lagi pun senang nak simpan... saya guna transfer online jer... sama mcm SSPN tu... so tak perlu nak pergi kaunter... pergi setahun sekali jer utk update buku... jimat masa di situ...

Simpanan saya pula ada di KPF dan TH dan juga di aset2 saya dan suami... jom share anda pula bagaimana..

Kalau nak belikan apa2 untuk anak2, kami guna duit sendiri.. Duit mereka biarlah simpan untuk mereka.. Saya anggap kami pemegang amanah sahaja kepada duit2 mereka ni.. Sampai satu masa nanti, saya akan serahkan kembali duit itu kepada mereka.. Bila masanya tu, hanya kami je yang tau..

~ KOLAGEN PUN BAGUS UNTUK SENDI!! ~

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Nak tau tak, selain Advance Joint Health Tablet (AJHT), Collagen Powder pun bagus untuk sendi..




Selain tu dapat lebih dari 10 lagi bonus tambahan seperti Melembab, Melicin, Menegang, Menganjal, Melembut kulit, Rambut bersinar, Kuku Sihat dan Kuat, Mengurangkan Liang2 Pori, Pigmentasi, Jeragat dll.. Nak tau lebih lanjut boleh baca di blog saya yer..

Saya bagi mak makan Collagen ni berkurang sikit jeragat dia yang dah bertahun2 tu.. Macam2 cuba x hilang pun.. Makan Collagen sekotak dah berkurang..

Nak harga SPECIAL kena contact saya cepat2 yer.. SPECIAL giler nak bagi ni.. :-)


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut,
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Selasa, 22 Mac 2016

~ SAHUR DENGAN ESP, BADAN KEKAL BERTENAGA!! ~

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Sempena promo ESP ni, saya nak share testimoni pelanggan yang ambil ESP ketika bulan puasa.. Haaa.. puasa kan tak lama dah ni.. Tak sampai 3 bulan pun lagi tau.. Dah habis ganti?? hihihi..







Saya sendiri amalkan setiap kali bersahur.. Alhamdulillah.. Berpuasa ketika hamil dan menyusu pun takde masalah.. InsyaAllah ESP banyak membantu.. Nak best lagi, campur dengan MealShakes dan Performance.. kita panggil Mighty 3 Gem.. heheh..


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut,
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

~ SENANG vs SUSAH? TENANG vs STRESS? ~

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Cuba perhati gambar ni.. Mana satu yang anda mahukan? Mana satu yang anda alami sekarang?



Secara jujurnya memang gambar yang bawah sedang saya alami sekarang.. Cuma bezanya, saya berusaha cuba untuk menjadi seperti gambar yang di atas.. Mungkin suatu hari nanti, impian saya, dalam 10 tahun lagi dah dapat buat rumah impian tanpa loan.. kereta dah habis bayar.. bebas semua hutang.. InsyaAllah..

Impian perlu ada.. Tetapi perancangan juga perlu ada.. Alhamdulillah, side income dari Shaklee banyak membantu saya.. Kalau ada impian tapi hanya angan2 sahaja tak kemana.. 

Contoh saya kata dalam masa 10 tahun saya dapat buat rumah impian tanpa loan.. Bagaimana?? Rumah impian besar mana?? Boleh baca entry Rumah Idaman ni kalau nak tau rumah impian saya besar mana.. So kalau untuk rumah sebegitu bukan sikit modalnya.. So bagaimana nak realisasikan? 1st step kami beli tanah dulu.. memang rasa macam membazir sebab tanah terbiar.. Tapi takpe.. Harga tanah ni makin lama makin naik.. So biarlah beli sekarang.. Lagi pun kalau nak beli masa nak buat rumah nanti entah ada lagi ke tidak tanah kat kawasan yang saya nak tu..

Kedua, kalau simpan cash rasanya tak tau bila cukup duit tu kan.. Maklumlah.. makan gaji je kan.. itu pun nasib baik bisnes Shaklee banyak bantu.. So caranya, kami kumpul aset kecil2 dulu.. Beli rumah yang mampu2 dulu.. Bila dah ready nak buat rumah, kami jual aset2 ni jadikan modal.. Alhamdulillah.. sekarang ni kalau nak jual aset yg ada ni, adalah untung sikit2.. Tapi belum cukup budget nak buat rumah impian kami tu.. So kita tunggu dulu..

Itu antara perancangan awal kami.. Saya dan suami tidak dilahirkan di dalam keluarga yang kaya.. Semua yang kami miliki setakat ini adalah atas usaha kami sendiri.. Lain kepuasannya bila kita dapatkan sesuatu dengan titik peluh sendiri..

Jika anda juga ada impian, masih belum terlambat untuk kejar impian itu.. 

Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut
bagaimana untuk jana duit melalui Bisnes SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

Isnin, 21 Mac 2016

~ RISIKO KEKURANGAN PROTEIN ~

Assalammualaikum dan salam sejahtera..

Entry kali ni saya nak share tentang risiko kekurangan protein.. Jom baca..



Risiko Kekurangan Protein

• Kurang darah atau kurang oksigen dalam darah
• Penyakit buah pinggang
• Penyakit hati
• Kolesterol tinggi
• Tekanan darah rendah
• Kandungan gula darah rendah
• Fungsi saraf tak stabil
• Ulser perut + usus
• Luka ambat sembuh
• Pengaliran darah yang tidak lancar
• Penglihatan kurang baik
• Badan menggeletar
• Letih lesu
• Lemah
• Tinggi kandungan air dalam tisu badan
• Terancat akal
• Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan


Produk Shaklee yang lengkap 9 asid amino perlu untuk tubuh badan kita ialah ESP.. Perlu ingat ya, badan kita tak hasilkan 9 jenis asid amino ni tau.. Ia perlu diambil dari makanan.. So ESP salah satu sumber protein yang terbaik untuk anda..

Sempena promosi ESP bulan ni kan, elok sangatlah kalau anda grab 2-3 botol kan.. Kalau ambil 1 set lagi super jimatttt.. Sehingga RM395 penjimatan tau.. 


Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut,
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

~ BELI 1 PERCUMA 4!!! ~

Hah?? Biar betul ni... Takkan Beli 1 PERCUMA 4 kan??

Heheh... Jangan tak percaya tau!! Kalau anda beli 1 Set ESP Promo, anda dapat PERCUMA 4 perkara.. Apa dia???


1. BELI DENGAN HARGA AHLI !!! (Wow.. mcm mana tu?? Sila lihat No. 2)

2. PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE (Worth RM69 !!!)

3. PERCUMA 1 CANISTER ESP (Worth RM150 !!!)

4. PERCUMA BONUS (Cash Back bulan April 2016)




Jumlah penjimatan???
RM395++... Berbaloi tak???


So apa lagi???

Ambil peluang untuk dapatkan sementara Promo ni.. Kalau tak promo pun mesti order, apatah lagi time Promo kan???

Hubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut, Jadual Makan, Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 


Jangan Lupa Hubungi Saya Ya.....

 SYUHADA : 019-7062362
FB : Syuhada Wahi
  
** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**