Sabtu, 29 November 2014

~ COENZYME Q-10 ~

Assalam.. Nak share sikit info tentang Koenzim Q-10 atau dikenali dengan CoQ-10 ini dengan anda semua..

Koenzim Q-10 (CoQ-10) adalah vitamin yang terdapat di seluruh badan, terutamanya di jantung, hati, buah pinggang dan pankreas . Ia didapati dalam jumlah yang kecil dalam daging dan makanan laut . Koenzim Q- 10 juga boleh dibuat di dalam makmal. Ia digunakan sebagai ubat.

Kebanyakkan orang menggunakan Koenzim Q-10 untuk merawat jantung dan keadaan saluran darah seperti kegagalan jantung kongestif (CHF), sakit dada (angina), tekanan darah tinggi, dan masalah jantung yang dikaitkan dengan ubat kanser tertentu.  Ia juga digunakan untuk penyakit kencing manis, penyakit gusi, kanser payudara, penyakit Huntington, penyakit Parkinson, distrofi otot, meningkatkan toleransi senaman, sindrom keletihan kronik (CFS), dan penyakit Lyme.  Sesetengahnya berfikir Koenzim Q-10 akan merawat keguguran rambut yang berkaitan dengan mengambil warfarin (Coumadin), ubat yang digunakan untuk melambatkan pembekuan darah .

Sesetengah orang juga berfikir Koenzim Q-10 membantu meningkatkan tenaga . Ini kerana Koenzim Q-10 mempunyai peranan dalam menghasilkan ATP (molekul dalam sel-sel badan yang berfungsi seperti bateri boleh dicas semula dalam pemindahan tenaga).  Koenzim Q-10 telah dicuba untuk merawat gangguan mitokondria yang ada/diwarisi yang menghadkan pengeluaran tenaga di dalam sel-sel tubuh, dan untuk meningkatkan prestasi senaman.

Sesetengah orang juga telah menggunakan Koenzim Q- 10 untuk mengukuhkan sistem imun penghidap HIV/AIDS, ketidaksuburan lelaki, migrain dan mengimbangi kesakitan otot kadang-kadang disebabkan oleh sekumpulan ubat kolesterol dipanggil "statin."

Oh ya, Shaklee ada produk yang mengandungi CoQ-10 ni..


CoQ10 telah terbukti mampu:

~ Merangsang penghasilan tenaga jantung
~ Menyihatkan dan melindungi arteri daripada
    pengoksidaan LDL
~ Melancarkan peredaran darah
~ Membantu meningkatkan dan mengekalkan
    paras CoQ10 di dalam darahHubungi saya untuk mendapatkan Maklumat Lanjut,
Jadual Makan & Konsultasi Percuma Mengenai PRODUK SHAKLEE.. 

 SYUHADA : 019-7062362

** These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration**
** These product are not intended to Diagnose, Treat, Cure or Prevent any disease**

Tiada ulasan:

Catat Ulasan